gravatar

Pembongkaran Konspirasi Sejarah


Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca,
Sekarang tiba masanya untuk kita mengkaji semula sejarah ketamadunan manusia.
Ketika awal persekolah menengah iaitu tingkatan 1, kita diajar tentang sejarah ketamadunan manusia bermula dari Zaman Batu, Zaman Gangsa, Zaman Logam dan zaman yang kita diami sekarang ini iaitu zaman moden. Kita sering menyangka sejarah ketamadunan manusia bermula dari zaman batu.
Kononnya manusia zaman dahulu tidak tahu apa-apa. Mala htidak tahu bercakap dan tidak bahasa. Tetapi perkembangan sedikit demi sedikit mencapai kemajuan dan seterusnya memasuki dunia moden iaitu zaman yang kita berdiri pada hari ini. Itulah yang dipercayai oleh majoriti masyarakat kita pada hari ini. Apabila disebut zaman purba, mereka akan menyangka orang tinggal di dalam gua.
Tetapi tahukah anda bahawa kaabah dan Masjid Al-Aqsa sebenarnya dibina sejak Nabi Adam A.S. sebagaimana yang telah disebut di dalam Hadis Rasulullah S.A.W. Dan ini menunjukkan bahawa manusia pertama sudah pandai membina dan adakah mereka tinggal di dalam gua seperti binatang? Malah Nabid Adam sudah pandai berkata-kata berpakaian dan bertindak seperti manusia yang waras sama seperti manusia yang wujud pada hari ini.
Adakah Nabi Adam dan Hawa di turunkan dalam keadaan sehina ini oleh Allah tanpa sebarang ilmu pengetahuan?
 Ini adalah contoh binaan orang-orang yang kita gelar kononnya sebagai orang 
yang tidak bertamadun (orang gua).
Sebuah artifak yang unik telah ditemui dalam tamadun Babylon, dan setelah dikaji, ianya merupakan sebuah bateri. Ini membuktikan bahawa sejak ketamadunan Mesopotamia manusia sudah pandai menggunakan elektrik sejak beribu-ribu tahun dahulu. Penemuan ini sekali gus menafikan bahawa Michael Faraday merupakan manusia pertama yang menemui elektrik dan Count Alessandro Volta tidak layak diiktiraf sebagai manusia pertama mencipta bateri.

Dan ini lukisan apa??
Oleh sebab itu kesimpulannya mudah sahaja,
Zaman Batu tidak pernah wujud !!
Zaman Gangsa tidak pernah wujud!!
Zaman Logam tidak pernah wujud!!
Paleolitik hanya satu istilah khalayan!!
Mesolitik hanya satu istilah dongeng!!
Orang Gua Satu PEMBOHONGAN!!!
Tahukah anda siapa di sebalik penipuan ini??
Dia ialah dan para pendokong teori evolusi manusia(dari monyet menjadi manusia)
teori evolusi hanyalah satu pembohongan.


Menjadi satu keperluan untuk kita mengenali sejarah sebenar kita. Al-Quran hanya menggunakan nama-nama para Nabi sebagai ukuran masa dalam sejarah.
Adam, Idris, Nuh, Hud, Sholeh, Ibrahim, Luth, Ismail, Ishak, Yaakub, Yusuf, Aiyub, Syuaib, Yunus, Musa, Harun, Zulkifli, Daud, Sulaiman, Ilyas, Ilyasa’, Yunus, Zakaria, Yahya, Isa, Muhammad
“…. Di masa kerajaan Sulaiman….”(Baqarah 102)
“…..sesudah Musa….”(Baqarah 246)
“…..sesudah Nuh…..”(isra’ 17)
Kerana Para Nabi ini adalah wakil kaum mereka pada tempat, waktu dan ketamadunan yang tertentu. Inilah cara sebenar untuk mengkaji sejarah. Kajilah berdasarkan Nabi-Nabi yang telah diutuskan. Dan anda akan faham bagaimana dan bila perkembangan ketamadunan kaum tersebut, dan bagaimana ketamadunan mereka yang begitu canggih boleh HANCUR sekelip mata sehingga kita menyangka mereka berada di ZAMAN BATU.
“Telah berlalu aturan-aturan yang tetap sebelum kamu, maka kerana itu berjalanlah kamu di muka  Bumi dan perhatikanlah bagaimana kesudahan orang-orang yang mendustakan”
(Al-Imran : 137)
Mereka bukanlah “orang gua” yang hanya tahu makan dan tidur, tetapi mereka telah membina satu ketamadunan yang begitu hebat. Malah mungkin kecanggihan mereka lebih hebat daripada kita pada hari ini. Ilmu pengetahuan mereka begitu tinggi, sehingga mampu mencerap bintang-bintang di langit.
Tetapi kerana kekufuran sebahagian daripada mereka kepada Allah, maka kehebatan ketamadunan mereka telah dihancurkan dalam masa satu malam sahaja, sehingga kita menyangka mereka ini adalah orang-orang zaman batu yang tidak pernah menciptakan apa-apa pun. Dan begitulah bagaimana sejarah berulang, tetapi amat sedikit yang mengambil pengajaran daripada peristiwa yang berlaku. Dan sejarah terus berjalan , sehinggalah ke peringkat akhir.
Jangka masa dalam sejarah manusia ditanda mengikut Nabi-Nabi yang diutuskan. Dan apabila Nabi yang terakhir telah diutuskan, maka ini juga bermakna sejarah sudah sampai ke fasa terakhir. Fasa ini adalah begitu penting bagi makhluk yang bernama Iblis. Kerana Iblis sudah berjanji kepada Tuhannya sejak awal sejarah manusia lagi untuk membuktikan bahawa manusia adalah makhluk yang merosakkan bumi dan saling menumpahkan darah.Mengikut hadith, zaman umat Nabi Muhammad dibahagiakan kepada 5 bahagian mengikut kerangka masa.
Mengikut Rasulullah, fasa pertama bagi umat ini adalah ketika Nabi masih hidup. Zaman ini sudah berlalu.
Kemudian, datang pula zaman pemerintahan yang mengikut cara kenabian. Pada zaman ini, kita dapat lihat umat Islam diperintah oleh 4 Khulafa’ Rashidin iaitu Saidina Abu Bakar,Saidina Umar Al-Khatab, Saidina Uthman Affan, Saidina Ali Abi Talib. Zaman ini juga sudah berlalu.
Kemudian datang pula zaman pemerintahan kerajaan yang mengikut sistem monarki  yang menyerahkah kekuasaan pemerintahan kepada keturunan mereka. Kita dapat lihat pada fasa ini kerajaan Umayyah, Abassiyah dan Uthmaniah yang berkuasa menggunakan sistem monarki ini. Zaman ini juga telah berlalu.
Kemudian datang pula satu zaman yang dunia diperintah oleh pemerintah yang sombong dan bermaharajalela. Dan fasa itu ialah zaman sekarang. Kemudia setelah berlalunya fasa ke-4, akan datang pula fasa ke-5.
Fasa ke-5, dunia akan kembali diperintah mengikut cara Nabi berasaskan syariat Islam. Setelah habis bercerita mengenai 5 fasa tersebut, tiba-tiba Rasulullah diam. Diam bermaksud “sejarah manusia sudah tamat”.
Rasulullah pernah mengingatkan umatnya yang akan hidup pada fasa ke-4 ini akan kedatangan satu fitnah. Fitnah yang paling bersar dalam sejarah ketamadunan manusia. Itulah fitnah Al-Masih Ad-Dajjal. Dajjal tidak akan datang dalam fasa ke-5 kerana fasa ke-5 kekuasaan telah berrada di pihak orang-orang yang beriman. Dajjal juga tidak akan muncul selepas fasa ke-5 kerana selepas itu sejarah ketamadunan manusia sudah tamat. Hanya fasa ke-4 sahaja peluang Iblis untuk mengumpul pengikutnya seramai yang mungkin untuk ke neraka. Dan fasa ke-4 itu adalah zaman yang kita berada SEKARANG!!!
Sebelum turunnya Nabi Isa dan munculnya Imam Mahdi yang akan memindahkan kita ke fasa yang ke-5. Seterusnya mengakhiri sejarah ketamadunan manusia dan mengalahkan usaha Iblis di peringkat terakhir zaman manusia.Siri Perang Salib pada 1099 adalah permulaan kepada dunia yang dikatakan “moden” ini. Ketika itu, Jurusalem telah jatuh ke tangan tentera Salib. Pada 1118, sebuah kumpulan tentera yang bernama Knight Templar telah dibentuk. Knight Templar ini telah mengawal keadaan di Jurusalem dan juga telah mencipta satu sistem ekonomi sendiri. Tetapi sesuatu yang unik telah berlaku kepada kumpulan Knight Tempolar yang tidak pernah kita dengar. Kumpulan tersebut telah menemui “harta” yang tidak ternilai di bawah Masjid Al-Aqsa ketika berada di Jurusalem.
Nota Sampingan: Baru-baru ini kecoh mendengar khabar berita tentang tentera Zionis menggali di bawah Masjid Al-Aqsa. Mungkinkah mereka cuba lagi mencari harta ini? Kita tidak dapat tahu dengan jelas kerana KEBENARAN sentiasa di sembunyikan daripada kita.
Harta yang dimaksudkan sebenarnya merupakan buku-buku sihir purba milik Bani Israil yang dirampas oleh Nabi Sulaiman. Nabi Sulaiman merampas semua buku-buku sihir dan telah menyimpannya di dalam sebuah bilik rahsia di bawah Al-Aqsa. Knight Templar telah menemui bilik tersebut dan mempelajari symbol-simbol dan sihir-sihir Bani Israil.
Sihir-sihir tersebut sangat hebat, lantas mereka meninggalkan agam Kristian dan mengamalkan upacara penyembaha Iblis. Mereka dapat berhubung dengan Al-Massih Ad-Dajjal yang sedang dikurung sebelum kelahiran Nabi Muhammad lagi. Dajjal menjanjikan mereka kekuasaan, kekayaan dan segala macam kenikmatan yang tiada tandingan. Sebagai balasan, para penyembah Iblis ini perlu bekerja untuk Dajjal dalam melaksanakan semua konspirasi agungnya. Termasuklah membina Haikal Sulaiman, sebagai istana tempat Dajjal akan memerintah dunia apabila dilepaskan nanti.
Dan mereka mengikut apa yang telah dibacakan oleh syaitan-syaitan di zaman kerajaan Nabi Sulaiman. Dan bukanlah Nabi Sulaiman itu kafir tetapi syaitan-syaitan itulah yang kafir. Mereka mengajarkan sihir kepada manusia dan apa yang diturunkan kepada 2 Malaikat Harut dan Marut di negeri Babil”.(Al-Baqarah :102).
Tetapi Jurusalem Berjaya dirampas semula oleh tentera Islam. Knight Templar terpaksa lari balik ke Eropah. Lantas mereka membina semula kekuatan di Eropah. Menyedari hal ini, raja-raja Eropah telah mengharamkan Knight Templar. Amalan sihir mereka terbongkar. Hampir semua ahli ditangkap,dibunuh dan dibakar hidup-hidup.
Nota Sampingan: Tetapi kita diajar di dalam sejarah kononnya mereka yang ditangkap itu adalah para saintis yang tidak sehaluan dengan pihak gereja di zaman kegelapan di Eropah.
Namun sebahagian kecil daripada mereka terselamat. Pergerakan mereka disusun semula dan ditukar nama menjadi “Freemason”. Seterusnya, Freemason menjalankan konspirasi menjatuhkan semua raja-raja Eropah dan pihak-pihak gereja melalui revolusi. Demi menutup semua konspirasi jahat mereka, mereka perkenalkan istilah “renaissance” dalam sejarah. Maka dengan itu, segala perancangan jahat mereka dilihat “mulia” dalam lipatan sejarah.
Maka tertipulah seluruh bangsa Eropah, sedang mereka diperintah oleh para penyembah syaitan. Setelah mereka menguasai Eropah, mereka memperluaskan kuasa mereka ke seluruh dunia. Bermulalah era penjajahan. Akhirnya mereka Berjaya menguasai Jurusalem semula. Haikal Sulaiman mesti didirikan untuk ketua mereka, iaitu Dajjal. Langkah pertama orang-orang yahudi mesti ditindas supaya mereka dalam keadaan terdesak. Lalu Holocaust dirancang.
Nota Sampingan: Holocaust merujuk kepada pembunuhan beramai-ramai secara sistematik yang dilakukan oleh tentera Nazi kepada beberapa kumpulan etnikagamanasional, dan sekular sewaktuPerang Dunia II. Ia bermula pada tahun 1941 dan diteruskan sehingga 1945. Kumpulan Yahudimerupakan sasaran utama Holokus dan pembunuhan ini dianggap oleh puak Nazi sebagai “penyelesaian terakhir kepada permasalahan kaum Yahudi”. Dianggarkan enam juta orang Yahudi terkorban didalam pembunuhan beramai-ramai ini.
Setelah Yahudi dalam keadaan terdesak, mereka perkenalkan Zionis kepada Yahudi kononnya untuk menyelamatkan Yahudi. Orang Yahudi dihasut untuk membina sebuah Negara di Palestin bagi mengelakkan mereka daripada ditindas. Mereka juga dihasut supaya membina Haikal Sulaiman, Walhal, di dalam kitab Talmud sendiri terdapat larangan kepada Bangsa Yahudi daripada membina sebuah Negara sendiri.
Nota Sampingan: Kitab Talmud  adalah catatan tentang diskusi para rabi yang berkaitan dengan hukum Yahudietika, kebiasaan dan sejarah. Talmud mempunyai dua komponen: Mishnah, yang merupakan kumpulan Hukum Lisan Yudaisme pertama yang ditulis; dan Gemara, diskusi mengenai Mishnah dan tulisan-tulisan yang terkait dengan Tannaim yang sering membahas topik-topik lain dan secara luas menguraikan Tanakh.

Orang Yahudi telah dijadikan kambing hitam bagi menubuhkan Haikal Sulaiman untuk menyambut kedatangan semula Al-Masih Ad-Dajjal. Pertubuhan Zionis telah dicipta oleh para penyembah syaitan untuk menipu seluruh Kaum Yahudi yang ditindas oleh mereka sendiri. Kerana Itulah sebahagian Rabbi Yahudi yang menyedari agenda jahat tentera dajjal ini berusaha menyedarkan dunia bahawa orang-orang Yahudi ini telah ditipu oleh Zionis.